מימוש זכויות רפואיות

לכל אדם במדינה יש זכויות רפואיות בכפוף לחוק ביטוח לאומי. אנו משלמים לביטוח לאומי ועבור זה על פי חוק מגיעות זכויות שונות. מימוש זכויות רפואיות מגיע במצבים שונים כמו למשל: תאונת דרכים, תאונת עבודה, אובדן כושר השתכרות. זכאות לפיצוי, קצבת נכות, הקלות בתשלומי מס ועוד.

את הזכויות הרפואיות מקבלים דרך המוסד לביטוח לאומי וגם מול מס הכנסה. חובת ההוכחה בגין הפגיעה, תאונה, נכות ועוד מוטלת על הנפגע. אבל, ולצערנו זה ידוע, המוסד לביטוח לאומי וגם מס הכנסה הם גופים קשיחים, המערימים בדרכם של מבוטחים כל כך הרבה בירוקרטיה, תביעות רבות נדחות למרות שלמבוטחיהן מגיעות זכויות.

מימוש זכויות רפואיות מול ביטוח לאומי

כדי לתבוע זכויות רפואיות בגין פציעה, מחלה או אובדן כושר השתכרות, על הנפגע להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי ולצרף אליה מסמכים רלבנטיים. יש לצרף מסמכים רפואיים, עדויות של עדי ראייה במקרה של תאונת דרכים, תאונת עבודה ועוד. לעתים התיק עצמו נפסל רק בגלל היעדר מסמכים מסוימים, לכן יש להקפיד על הכנת תיק מדויק על פי הנדרש בליווי כל הנספחים, טפסי הגשת התביעה, והמסמכים הרפואיים הנדרשים ושוברי תשלום אם נדרשת אגרה. אחרי קבלת התביעה, יזמין המוסד לביטוח לאומי את התובע לוועדה רפואית או מספר וועדות, ההחלטה שתתקבל שם היא זו שקובעת בסופו של דבר מהי רמת הפגיעה, האם הנפגע זכאי בגינה לאחוזי נכות והאם הם זמניים או לצמיתות. התובע מצויד במסמכים ואילו בביטוח לאומי, יבדוק אותו רופא מומחה בהתאם לתלונה הרפואית.

בהמשך מחושבים דמי הגמלה, המענק או הקצבה של המבוטח. אפשר להגיש ערעור אחרי דחיית מענק אחוזי נכות בפני וועדה רפואית. וגם במקרה של ערעור יש להקפיד על עמידה בזמן המותר להגשת ערעור ועל מסמכים, שובר תשלום ונספחים נלווים

מימוש זכויות רפואיות: מה הזכויות שלכם?

זכויות בביטוח לאומי

כאשר תביעה של מימוש זכויות רפואיות מוכרת ע"י המוסד לביטוח לאומי, יקבל התובע קצבה חודשית. זו מחושבת לפי דרכת הנכות שקיבל התובע, חומרת הפגיעה שלו וחישוב אחוזי אובדן כושר העבודה אחרי הפגיעה.

במקרה אחר יקבל נפגע, אם הוא לא יכול לחזור לעבודה במשך שלושה חודשים, מענק חד פעמי. זהו מענק פיצויים עד שהוא יוכל לחזור לעבודתו.

זכויות במס הכנסה

במקרה של אדם שנקבעה לו נכות רפואית בשיעור של 100%, או בשיעור של לפחות 90% לפי חישוב מיוחד, עשוי להיות זכאי לפטור ממס הכנסה עד לתקרת הכנסה המתעדכנת מדי שנה. יש לשים לב כי הזכאות לפטור ממס ניתנת למי שנקבעה לו נכות לתקופה של לפחות 185 יום (יום פחות לא עומד בתנאי החוק) למי שנקבעה נכות לתקופה שבין 185 ל-364 יום, הפטור יחושב לגבי חלק מהכנסתו בשנת המס באופן יחסי באותה השנה בהתאם לתקופה עליה יש נכות. במקרה של נכות קבועה רטרואקטיבית, למי שיש זכאות לפטור, עשויים לקבל החזרי מס רטרואקטיבית עד 6 שנים מיום הגשת הבקשה.

זכויות במיסוי מקרקעין ברכישת דירה

אדם לו יש נכות 90% יקבל הטבה של מס רכישה מופחת בעת רכישת דירת מגורים. ברכישת דירה יחידה ששוויה עד כ – 2,500,000 ₪, יינתן פטור ממס על מדרגת התשלום הראשונה. על חלק השווי שעד 1,696,750 ש"ח לא ישולם מס רכישה, החל מיום 16.01.2019 ועד יום 15.01.2020 (עד 1,664,520 ש"ח בשנה שלפני כן). על החלק שנותר עד לסכום שוויה של הדירה (עד 2,500,000 ש"ח, כאמור), ישולם מס רכישה בשיעור של 0.5% משווי אותו חלק.

ברכישת דירה שאינה דירה יחידה, או דירה יחידה ששוויה עולה על כ- 2,500,000 ש"ח, יש הטבה לתשלום מס רכישה מופחת בשיעור של 0.5% בלבד מערך הדירה.

זכאות לתו נכה

נכים בעלי זכאות כפי שקבע משרד התחבורה, בעלי רכב. יכולים לקבל תג נכה, אשר יאפשר להם לחנות את רכבם במקומות המסומנים לנכים. הטבה זו באה לצורך הקלה על קשיי הנכה בניידות שלו.

לחצו על הקישור על מנת לחזור לעמוד הראשי

בדוק זכאות למימוש זכויותיך ללא עלות:

המומחיות שלנו, הרווח שלכם